info@panadisplay.com
Detaliile tehnice puțin cunoscute ale unui afișaj cu cristale lichide

Detaliile tehnice puțin cunoscute ale unui afișaj cu cristale lichide

Jul 04, 2018

Detaliile tehnice puțin cunoscute ale unui afișaj cu cristale lichide

Lampa de culoare: 16,7 / 16,2 milioane de diferențe de culoare
Nu există nici o îndoială că în prezent afișajele LCD devin succesorul CRT este tendința timpurilor, deși afișajele CRT și LCD existente vor coexista mult timp, dar compararea vânzărilor celor două piețe a ilustrat în mod clar tendința viitorul. Dar, pe măsură ce tot mai mulți prieteni iau în considerare alegerea ecranelor cu cristale lichide, au fost expuse câteva noi probleme. Ecranul LCD are decenii de istorie a CRT, iar multe dintre detaliile sale tehnice nu sunt la fel de familiare ca CRT.
Atunci când cumpărăm cristal lichid, ar trebui să acordăm atenție aspectelor și modalităților de a lua în considerare rațional parametrii furnizați de producător. Acest lucru este suficient pentru ca unii prieteni să aibă o durere de cap. Chiar și unele "păsări vechi" sunt inevitabil pierdute sub ofensa propagandistică a producătorilor. Acest articol vizează problemele de mai sus, astfel încât să puteți avea o înțelegere aprofundată a cristalelor lichide și a câtorva parametri tehnici importanți.
Toate afișajele vor să reflecte pe deplin culoarea 24bit / 16.7M a ieșirii cardului video, dar pentru afișajul LCD actual trebuie să știm diferența reală dintre numărul de culori 16.7M și 16.7M.
Din hârtie, culoarea 24 de biți este obținută din 256 de tipuri de roșii și 256 de verde și 256 de tipuri de albastru. Numărul maxim de culori este de 16 milioane 700 mii. Spunem că VA (MVA sau PVA) și toate tipurile de panouri IPS aparțin acestui tip.
Cel mai economic panou TN pe care îl vedem pe piață este diferit. Poate produce doar 64 de culori R / G / B, iar numărul maxim de culori efective este de numai 262144. Dar, pentru a obține mai mult de 16 milioane de culori, panoul TN va folosi tehnologia "jitter" despre care discutăm frecvent, principiul de bază al tehnologiei, care comută rapid culorile similare pentru a folosi efectul rezidual al ochiului uman pentru a obține culoarea lipsă. În comparație cu cele trei culori primare pe care panoul cu 8 biți le poate oferi până la 255, nivelul de culoare furnizat de panoul TN este discontinuu 0,4, 8, 12, 16, 20, 0,1,2,3,4. Până la 252.
Să aruncăm o privire asupra a două moduri diferite de a implementa tehnologia de jitter:
Prima metodă este utilizarea aceluiași pixel pe același pixel: afișarea albului în momentul T0, afișarea a 4 gradări în pixelul momentului T1, apoi refacerea albului momentului T0 la ora T2, afișarea a 4 niveluri de nivel de gri în momentul T3 și apoi amestecați două tipuri de informații despre scara gri cu restul vizual al ochiului uman și apoi obțineți aproximativ 2 nivele. Alb-negru. .

  

1.png

Deși primul algoritm se ocupă cu un singur pixel, va apărea în mod inevitabil în pixel jitter pentru tehnologia de afișare, care are o rată scăzută de "refresh" a cristalului lichid. Apoi, există două modalități de a realiza "jitter": matricea pătrată de pixeli de patru pixeli și cei doi pixeli în direcție diagonală pentru a afișa același nivel de culoare alb sau 4 niveluri de gri și folosiți informațiile de culoare ale celor două gradații la observație distanţă.

   

2.png

Primul algoritm
Să vedem cum se atinge nivelul 1 de nivel de gri. Dacă prima metodă, T0, T1, T2, trei pixeli va fi albă, iar gradarea 4 este afișată la momentul T3 (deoarece pixelii panoului TN nu pot afișa direct nivelul gri al lui 1, 2, 3), observatorul primește tonurile de gri (0 + 0 + 0 + 4) / 4 = 1 și îl putem vedea. Este nevoie de 4 cicluri pentru a obține o culoare, iar acest timp este evident mai lung.

  

3.png

În cazul în care sunt utilizați alți doi algoritmi, există trei pixeli într-o matrice pătrată de patru pixeli pentru a afișa un alb și un pixel pentru a afișa nivelul nivelului de gri de 4 niveluri, care poate de asemenea să aproximeze culoarea gri de primul nivel.

             

4.png

Al doilea algoritm
Trebuie să recunoaștem că invențiile tehnologiei jitterului au rezolvat într-o anumită măsură problema deficienței culorii panoului TN, dar aceasta nu este o soluție perfectă. Problema expunerii directe este bruiajul pixelului vizibil și cele trei niveluri de gri de 253, 254 și 255, chiar dacă se aplică jitterul de culoare. Culoarea are culori primare de la 0 la 252 de culori gri, deci informațiile despre numărul final de afișare a culorilor sunt 253 x 253 x 253 = 16194277, aproximativ 16,2 milioane de culori.
Timp de răspuns: cred că mulți consumatori nu înțeleg corect.
Timp de raspuns? Da, este un termen nou pentru noi în epoca ecranelor LCD și este, de asemenea, un indicator pe care producătorii de LCD-uri l-au concentrat pe parcursul anului trecut, dar când veți continua să vă uitați la această parte, veți vedea că este lucru foarte ușor pentru a face acest lucru pe acest indicator.
În timp de răspuns, acest indice de cristal lichid profesional este introdus pentru prima oară de către Organizația Internațională de Standardizare (ISO), iar codul standard este ISO13406-2. Intenția inițială a caietului de sarcini este de a reflecta neteda și claritatea imaginii dinamice a afișajului LCD. Specificația definește timpul de răspuns după cum urmează: atunci când un pixel este transformat de la alb la negru, tensiunea electrodului este schimbată de la 0 la maxim, adică starea maximă de excitație a tensiunii, moleculele de cristale lichide sunt rapid convertite într-o nouă poziție , iar timpul utilizat în acest proces se numește perioada de creștere a timpului. Când un pixel este rotit de la negru la alb, tensiunea pixelilor este întreruptă, iar moleculele de cristale lichide revin în poziție înainte de pornire. Întregul timp de răspuns este valoarea obținută din timpul de creștere și timpul de decolorare.
De fapt, punctul de vedere al specificației ISO pentru definirea timpului de răspuns este încă prea simplu pentru a lua în considerare doar timpul de comutare extremă a celui mai scurt pixel alb-negru și negru atunci când este utilizat și nu există o valoare de orientare prea mare când măsurând cea mai mare trecere a scalei gri atunci când măsurarea reală este măsurată. Ne putem gândi mai mult de un an în urmă când producătorii au popularizat cristalul lichid de 12 ms, "dacă timpul conversiei pixelilor este de 12 ms, valoarea comutatorului într-o secundă este 1000/12 = 83, care este mult mai mare decât cea mai mare rata de recunoaștere a 60fps umană, deci 12ms este schema finală de joc cu cristale lichide. " "Desigur, performanța de 12ms în joc crede că cititorii sunt mai clare decât autorul, încă vizibile în jocul FPS, până în ziua de astăzi, 6ms, cristal lichid rapid de 4ms, performanța sa în imaginea tipică a jocului de comutare acerbă CS poate fi acceptabilă. Deci, unde definește ISO timpul de răspuns? De ce există o abatere atât de mare față de cea reală?
În primul rând, în specificația ISO, întreaga definiție a răspunsului pixelilor reprezintă doar 80% din întregul proces de creștere sau de reducere a pixelilor. Conform definiției ISO, albul se referă la nivelul de gri 10%, negrul se referă la nivelul de gri de 90%, iar restul de 20% este ignorat. Intenția inițială a definiției ISO nu este greu de înțeles, deoarece pentru moleculele de cristale lichide cele două etape consumă mult timp. Procesul de conversie gri între două capete și 20% este probabil să depășească timpul definit de timpul de răspuns ISO în sine, ceea ce poate înfrumuseța foarte mult indicele dacă acest procent de 20% este omis, dar acest lucru este evident pentru consum. Este nedrept.

                

5.png

Timp de răspuns la datele de testare
După cum se arată în datele de testare a timpului de răspuns LCD afișate mai sus, în conformitate cu definiția ISO, timpul de creștere este de 28,5-12 = 16,5 MS. Dar am observat întregul proces de transformare a întregului pixel de la 0% gri la 100% în tonuri de gri, care de fapt a depășit 40 ms și a ajuns de două ori la definiția ISO.
Desigur, defectele definiției ISO sunt mai mult decât atât, dintre care cea mai gravă este ignorarea schimbării culorilor - adică timpul pentru comutarea în diferite tonuri de gri, care este cel mai frecvent afișaj pe care îl folosim pe ecran. Din principiul ecranului LCD, atunci când un pixel este schimbat de la un nivel de culoare gri puțin până la un nivel mai profund, tensiunea la cele două capete ale pixelului este de asemenea îmbunătățită. Cu toate acestea, în comparație cu tensiunea maximă de excitație a comutării alb-negru definită în specificația ISO, tensiunea corespunzătoare aplicată este mult mai scăzută atunci când comutatorul de gri este comutat, astfel încât în acest caz viteza răspunsului inversării moleculare a cristalului lichid va încetini jos. În același mod, atunci când ordinea culorilor se schimbă de la scara mai înaltă a gri până la scara gri deschis, procesul este opus, dar în acest moment tensiunea corespunzătoare a electrodului din scala gri deschis nu este zero, iar diferența de tensiune corespunzătoare va se înrăutățește, iar scăderea de-a lungul timpului va deveni mai lungă.


6.png

Principiul afișării
Este, de asemenea, deoarece specificația ISO nu obligă vânzătorul să ia în considerare timpul de răspuns al scalei gri de mijloc atunci când utilizatorul răspunde la parametrii de timp de răspuns, astfel încât spațiul operabil al furnizorului este mult mai mare. Nu este dificil pentru utilizatorii cu experiență de utilizare a cristalului lichid mai devreme să afle că în cristalele de lichid obișnuite cu un an în urmă, folosind panoul prietenos AU 16 ms TN, arată că 16 ms chiar 12 ms de Samsung sunt mai rapide decât LG-Philips, decât panoul IPS de 16 ms, și că este de neînțeles că acestea sunt toate mai lente decât Hydis. Panoul de 20 msTN, care se datorează lipsei unor specificații stricte ale timpului de răspuns ISO, a cauzat confuzia utilizatorului prin indicatorul de timp de răspuns dat de producătorul actual.
Răspunsul la scara gri este un indicator cu valoarea de referință
Așa cum am spus mai sus, există prea multe spații operabile sub indicele timpului de răspuns alb și alb dat de specificația ISO mare, astfel încât indicele de timp simplu de răspuns nu are multă încredere, deci din ce punct de vedere pentru a obține o valoare practică mai mare din indicatorul timp de răspuns, răspunsul este de a merge În a doua jumătate a anului, unii producători au început să promoveze "timp de răspuns în tonuri de gri".

  

7.png

Diagrama de distribuție a timpului de răspuns pe scara gri
Imaginea de mai sus este o hartă a distribuției timpului de răspuns la scară gri furnizată de NEC. Așa cum se arată în figură, axele planului X și Y sunt scala inițială de gri și, respectiv, scala cenușie gri, în timp ce axa Z indică timpul de răspuns utilizat în timpul procesului de conversie a scalei gri. Să aruncăm o privire la diferența dintre timpul de răspuns în trei definiții diferite: definiția ISO, scara de la alb la gri și negru la o scală de gri.
Timp de răspuns ISO = (0-255) 18 + (255-0) 7 = 25 ms
Timpul maxim de răspuns al culorii albă la un nivel de gri = 0 - 192 - 0 = (0-192) 38 + (192-0) 5 = 43 MS (care este mai lent decât ISO definit de 78%)
Timpul maxim de răspuns al negrului la o scară de gri = 255 - 160 - 255 = (255-160) 55 + (160-255) 36 = 91 (care este mai lent decât definiția obținută în conformitate cu definiția ISO 264%)

8.png


Timpul de răspuns și harta de distribuție spațială a afișajului PHILPS 190S5
Putem vedea diagrama de mai sus. Aceasta este harta spațială a timpului de răspuns a afișajului PHILPS 190S5 testat de noi înșine. Spre deosebire de figura de mai sus, valoarea coloanelor din această diagramă include direct cele două părți ale marginilor în creștere și în cădere. Putem vedea că cea mai lungă perioadă are loc în procesul de transformare a două scale grele mai profunde, iar procesul de la alb pur la negru pur este la cea mai rapidă viteză.
Prin analiza de mai sus, cred că cititorul are o anumită înțelegere a conceptului de timp de răspuns. De asemenea, este de acord cu concluzia că este util să se ofere parametrii necesari pentru răspunsul la scara gri, pentru a face timpul de răspuns într-adevăr util și pentru a face timpul de răspuns un adevărat factor. În ceea ce privește îmbunătățirea performanței aplicației actuale a consumatorului, este foarte important să accelerați conversia între scala gri și gri, adică viteza de comutare a culorii.
Cea mai la modă tehnologie de cristal lichid "overdrive" în acest an
Este evident că pentru problema de timp a răspunsului la cristale lichide am discutat mai sus, producătorul știe să nu continue propagarea "timpului de răspuns alb-negru", așa că îmbunătățirea vitezei LC în comutarea pe scară gri este, de asemenea, accentul producătorilor în a doua jumătate a anului trecut, viteza de răspuns la scara gri "GTG" și răspunsul rapid "overdrive". De asemenea, tehnologia a început să apară într-un număr mare de produse noi de cristal lichid de ultimă generație în ultima jumătate a anului, deci este necesar să înțelegem toate aspectele legate de "overdrive".
Pentru a menționa "overdrive", nu putem menționa tehnologia FFD dezvoltată de NEC pentru televizoare LCD în a doua jumătate a anului 2001 și poate fi considerată predecesorul tehnologiei "overdrive". De fapt, principiul acestei tehnici este destul de simplu. Când transformăm albul (starea moleculară a cristalelor lichide inițiale) în negru (molecula de cristal lichid se află în direcția luminii verticale a tensiunii) pe ecranul TN, tranzistorii în modul subțire din spatele pixelului cu cristale lichide sunt cele mai interesante. Procesul de conversie de la alb la negru este de 20 ms. Tehnologia FFD a NEC este considerată după cum urmează: de ce nu dublem tensiunea de excitație pentru a obține un timp de răspuns mai rapid: de exemplu, adăugați un 2V pentru a obține timp de răspuns de 10 ms. Și din raportul de cercetare publicat de NEC la acel moment, această tehnică este fezabilă. Prin mărirea tensiunii de excitație în conversia scalei de gri, utilizarea procesului de conversie la scară gri poate fi redusă.

9.png

O diagramă din raportul de cercetare emis de NEC
Ne putem uita la graficul publicat în studiul NEC la acea dată, în partea stângă a cărora nu a fost o hartă a timpului de răspuns care a fost măsurată cu ajutorul tehnologiei FFD, în timp ce partea dreaptă a fost un rezultat al testării după utilizarea tehnologiei FFD și noi a văzut că, mai ales în procesul de conversie la scară gri, cea mai mare îmbunătățire a fost redusă de la aproximativ 55 ms la 6 ms. Trebuie să remarcăm că nu există nici o schimbare în timpul de răspuns alb-alb-negru al celor două diagrame stânga și dreapta și putem înțelege că deoarece tensiunea de excitație aplicată de electrod în procesul de alb pur până la negru pur este maximul, deci nu există nici un motiv să-l îmbunătățească. Deși NEC nu a aplicat această tehnologie în câmpul de afișare (deoarece punctul de plecare al tehnologiei este îmbunătățirea vitezei de răspuns a televizoarelor LCD), tehnologia Overdrive, care are aceleași principii tehnice în a doua jumătate a anului trecut și tehnologia FFD , a devenit popular pe ecrane LCD de înaltă și medie.
De fapt, FFD și overdrive sunt în general nume care sunt comune între diferiți furnizori, cum ar fi utilizarea lui "overdrive" de către BenQ, iar ViewSonic va numi același lucru "ClearMotiv", și de fapt aceștia sunt la fel. ce ne poate oferi "overdrive". Ce promovare substanțială a performanței aduce.

10.png


Ce imbunatatire semnificativa a performantei poate aduce "overdrive"?
După cum se arată mai sus, curba albastră de mai sus arată procesul de reacție după starea normală a moleculelor de cristale lichide plus tensiunea, iar situația de tensiune corespunzătoare este reprezentată de linia neagră de mai jos. Vedem că de la începutul tensiunii la stabilitatea moleculelor de cristal lichid nu este un proces constant, iar linia albastră deschisă reprezintă răspunsul ideal al exercitării cristalelor lichide. Procesul de declanșare a Overdrive și ClearMotiv și cristalul lichid general se află în stadiul de tensiune de intrare. Putem vedea că pentru a face moleculele de cristal lichid să atingă o viteză mai mare de reacție, o tensiune de excitație mai mare va fi aplicată în stadiul inițial decât în starea generală. Atunci când direcția moleculelor de cristale lichide este în direcția țintă, tensiunea de excitație este readusă la ochi. Nivelul scării scării.
Prin analiza de mai sus, ar trebui să eliminăm Overdrive și tehnologia sa similară în principal pentru a îmbunătăți modificările culorii în gri. Pe de altă parte, aceasta indică, de asemenea, că tehnologia nu îmbunătățește efectiv viteza tradițională de răspuns alb-negru-alb, deoarece în această condiție extremă, tensiunea de excitație aplicată de pixeli a atins maximul. Dar vânzătorii se confruntă cu problema și dacă este specificată specificația tradițională a timpului de răspuns ISO, chiar dacă utilizarea Overdrive va îmbunătăți considerabil viteza de conversie la scară gri, nu li se va permite să mărească numerele de timp corespunzătoare ale panoului. Acesta este motivul pentru care am văzut noul termen "timpul de răspuns GTG" în ultimul an, când sa născut noua metodă de testare a timpului odată cu nașterea tehnologiei Overdrive. Această metodă nu testează utilizarea comutării "albe și albe" în conformitate cu specificația ISO, dar comutarea pe scara gri (ordinea gri mai blandă - scara gri mai intensă - ordinea mai ușoară), iar producătorul este noul "GTG timpul de răspuns "după măsurarea tuturor timpilor corespunzători. Adică, indicele ISO de 16 ms precedent a devenit în 12 ms G2G în câteva săptămâni.
Overdrive nu este un medicament universal
Deși observăm că aplicarea Overdrive accelerează foarte mult viteza de răspuns a moleculelor de cristale lichide atunci când scala de gri se schimbă, trebuie să reamintim tuturor că tehnologia nu este medicamentul universal în imaginația noastră. Exagerarea excesivă a producătorului și problemele tehnologiei în sine au condamnat tehnologia ca fiind doar o petrecere de tranziție. Caz.
Primul este publicitatea excesivă a unor producători, în mod special pe care nu o numesc aici, următorul este să oferim o hartă comparativă de îmbunătățire a performanței Overdrive.

  

11.png


Diagrama contrastului de îmbunătățire a performanței după utilizarea Overdrive
Din această diagramă, Overdrive este într-adevăr eficientă, iar procesul de transformare a scalei de gri, cu anumite timpi de răspuns de până la 80ms, este redus la mai puțin de 20ms. Dar atâta timp cât observăm cu atenție, vom constata că această imagine nu este practică. Vedem că timpul de răspuns tipic "alb alb negru" al graficului este de asemenea redus la mai puțin de 10ms, ceea ce este imposibil. Conform analizei tehnologiei Overdrive de mai sus, procesul nu obține beneficii de la Overdrive, deoarece procesul de transformare "alb alb negru" a exercitat o tensiune maximă de excitație. Ca producător, această publicitate este iresponsabilă.
Mai mult, am aflat de la prietenii mei din AUO că, de fapt, vedem aceleași panouri pentru display-urile TN 16 ms, 12 ms și 8 ms, iar diferența de timp de răspuns se datorează circuitului drive-ului din spate și aplicării tehnologiei Overdrive. De asemenea, el a spus că actualul Overdrive este încă departe de a face față întregii conversii la scară gri, doar o parte din el, dar el nu a dat un număr clar, iar datele finale privind programul de răspuns Overdrive sunt, de fapt, cele mai bune parte a testului.
Să aruncăm o privire asupra diagramei de distribuție spațială a timpului de răspuns dată de Eizo (de fapt, toată lumea știe că Eizo nu produce propriul panou, care este furnizat de AU).

  

12.png

Diagrama de distribuție spațială a timpului de răspuns
Așa cum am arătat mai sus, efectul overdrive este evident ușor de văzut, însă efectul este adesea diferit pentru diferite culori și nu toate procesele de conversie a ordinii de culoare trebuie să fie presurizate, iar cel mai evident în diagramă este că nu există nimic diferit de alb până la orice scală gri înainte și după utilizarea supraalimentării.
În același timp, producătorul este inevitabil să lase o impresie proastă asupra consumatorului în timpul timpului de răspuns ISO la timpul de răspuns la scară gri. Deoarece timpul de răspuns ISO a fost direct legat de eliminarea rămășiței ecranului LCD, acesta părea să devină o scală gri peste noapte pentru a reflecta pointerul, iar scala anterior ISO nu era disponibilă. Care este valoarea de referință, atunci nu putem să ne întrebăm dacă acest moment de răspuns în tonuri de gri este, de asemenea, un efect real, mult mai mult hype decât efectul de publicitate. Se pare că consumatorii doresc cu adevărat să găsească un cristal lichid care poate fi folosit pentru jocuri sau să se bazeze pe ochii lor pentru a primi bunuri. Este sigur că TN este în fața produselor VA și IPS pe indicatorii timpului de răspuns, iar dacă jocul ocupă o parte importantă a aplicației pentru computer, trebuie să compromiteți culoarea și alți indicatori de calitate. (partea ulterioară va descrie în detaliu defectele de culoare ale versiunii TN).


13.png


Diagrama efectului jocului

            

14.png

Diagrama efectului jocului
Ecranul BenQ FP91V, utilizând cel mai rapid panou 4MS GTG TN, este scena jocului CS când folosim o cameră digitală pentru a deschide un declanșator de 1/100 secunde. Se poate observa că, deși mișcările sunt foarte intense, umbra ecranului a fost în mare măsură nedetectată și se poate spune că astfel de produse au reușit să îndeplinească marea majoritate a călătoriilor consumatorilor. Jocul este în căutare.
Valoarea practică a înțelegerii luminozității și contrastului cristalelor lichide
Conceptul de contrast este moștenit de la vârsta CRT, care se referă la raportul dintre cele mai strălucitoare pixeli și cel mai întunecat pixel din imaginea afișată pe ecran. Adică, pentru a obține un contrast mai mare, sperăm că albul va fi mai alb și negrul va fi mai curat. De exemplu, măsurați un ecran cu cristale lichide cu o luminozitate albă de 250 cd / m și o luminozitate neagră de 0,5 cd / m, iar contrastul afișajului este de 500: 1 prin formula Black / white = contrast. Conform definiției, în cazul în care producătorul dorește să îmbunătățească indicele, nu există nicio îndoială că există două modalități de a îmbunătăți puritatea neagră sau de a îmbunătăți luminozitatea albă. Prima este în mod evident urmărirea fiecărui producător (deoarece lichidul negru nu este pur), iar acesta din urmă este mai ușor de implementat.
Uită-te mai întâi la prima modalitate de îmbunătățire a purității negre, ceea ce nu este imposibil pentru producător, dar efortul tehnic relativ este mai mare, îmbunătățind structura filtrului sau îmbunătățind aranjamentul vertical al razei moleculare a cristalelor lichide pentru a îmbunătăți scurgerile. În schimb, este mult mai ușor să îmbunătățiți valoarea luminozității albe pentru producători, să creșteți numărul de lămpi, să schimbați lumina luminii, să îmbunătățiți eficiența plăcii de ghidare a luminii și așa mai departe și nu trebuie să faceți articolul pe cea mai scumpa suprafata de cristal lichid.
Să luăm un exemplu. Modulul de iluminare de fundal actual are un nivel tehnic de producție de 500 cd / m de luminozitate albă, în timp ce valorile luminozității negre sunt menținute la nivelul inițial de 0.5cd / m și apoi putem obține 500 / 0.5 = 1000: 1 parametri de contrast mai mari . Dar, de fapt, un astfel de ecran va lumina doar vertijul oamenilor.
De fapt, o mulțime de prieteni care folosesc ministrul de cristal lichid va părea că reflectă mai mulți ochi decât CRT-ul original. De fapt, acestea sunt cauzate de utilizarea luminozității ridicate implicite. Este necesar să se știe că valoarea de luminanță a lucrării de citire lungă potrivită recomandată de către expert este de aproximativ 110 cd / m, în timp ce luminozitatea convențională a CRCR este de 90 cd / m. Nu spuneți tipul de evidențiere. CRT este luminos și nu poate fi citit după deschidere. Pentru recunoaștere, luminozitatea de 250 cd / m și chiar mai mare a cristalului lichid este acum prea luminos. Aceasta se datorează faptului că luminozitatea ridicată determină ochii utilizatorului să accelereze oboseala, simțindu-se mai inconfortabil decât CRT. Dacă vă confruntați cu această situație, vă sugerăm să reglați luminozitatea ecranului LCD în locația corespunzătoare.
Apoi, de ce producătorul oferă o luminozitate atât de mare încât nu este adecvată pentru utilizare, ceea ce, bineînțeles, poate îmbunătăți percepția utilizatorilor despre multimedia, cum ar fi video, iar al doilea este de a folosi creșterea luminozității pentru a înfrumuseța indicele de contrast. Aceasta este, de asemenea, o gaură în specificația ISO a contrastului, deoarece specificația nu specifică faptul că toate produsele trebuie măsurate la aceeași valoare de luminozitate albă, de exemplu 110 cd / m, pentru a măsura luminanța neagră în acest moment. În cazul dificultății de îmbunătățire a purității de negru cu cristale lichide, producătorii vor folosi în mod natural promovarea luminozității relativ ușoare.

  

15.png


Diagrama contrastului
În ceea ce privește tehnologia panoului, contrastul general al panourilor IPS și VA este mai bun decât cel al TN, iar contrastul scăzut de 700: 1 este de asemenea o modalitate de a distinge dacă este utilizat panoul VA. Principalul avantaj al celor doi este că performanța negru este mai bună decât panoul TN. Desigur, este vorba despre beneficiile unui contrast ridicat. Nu trebuie să spun asta aici. Negrul pur poate face ca imaginea să fie mai proeminentă, bogată în nivele și să vedem mai multe detalii când vizionăm imagini și hard discuri. În același timp, contrastul mai mare cu jucătorul nu numai că poate îmbunătăți sentimentul jocului, în plus, dacă este vorba de astfel de jocuri, poate fi mai ușor să observați dușmanul ascuns, desigur, pentru simpla urmărire a performanța jocului este mai bună decât alegerea unui ecran CRT de bună calitate.