info@panadisplay.com
Procedura de diagnosticare a erorilor pentru afișaj LCD

Procedura de diagnosticare a erorilor pentru afișaj LCD

Sep 21, 2019

Ecranul LCD este acum utilizat pe scară largă, cum ar fi vehiculul, grămada de încărcare, tratamentul medical, controlul industrial și alte aplicații standard generale, dar mulți clienți vor avea în mod inevitabil probleme în utilizarea LCD-ului.


Ecranul LCD include patru părți: partea de control a computerului, matricea unității de afișare, tabloul de afișare LCD și sursa de alimentare.

În ecranul LCD există multe probleme.
1. Problema interfeței. Fenomen: Informațiile despre computer nu pot fi afișate, verificați cablul.
2. Problema alimentării. Panoul de afișare LCD folosește o tensiune de joasă tensiune și o tensiune mare de curent, care nu este foarte diferită de cea obișnuită de curent continuu
3. Problema de conducere. Fiecare rând sau coloană nu este afișat, adică problema circuitului de șofer (cip) corespunzător poate fi înlocuită.
4. Probleme afișate. Utilizarea pe termen lung a afișajului LCD poate deteriora îmbătrânirea, întreținerea și înlocuirea pot fi.

Proceduri comune de diagnosticare a erorilor pentru afișoare LCD:
1. Determinați dacă ecranul dvs. LCD este sincron sau asincron; afișarea afișajului sincron depinde de setările afișajului, iar afișarea asincronă nu depinde de setările afișajului;
2. Determinarea dacă ecranul LCD este un afișaj parțial sau un ecran complet este problematic.
Afișajul local anormal poate elimina problemele de comunicare. În general, se poate stabili că hardware-ul ecranului afișajului este în afara ordinului. Trebuie să ne contactați imediat pentru a preveni extinderea defecțiunii.

Există multe motive pentru afișarea anormală a întregului ecran.
Pentru afișarea LCD sincronă, ar trebui să confirmați dacă setările afișajului s-au schimbat, dacă comunicarea este normală, dacă transmisia este normală și apoi dacă recepția este normală.
Pentru ecranul LCD asincron, în primul rând, ar trebui să confirmăm dacă parametrii ecranului afișajului: adresa hardware, lățimea, înălțimea, IP-ul s-au schimbat, dacă acești parametri sunt corecți, apoi testați dacă comunicarea este normală și, în final, determinați dacă controlul LCD este normal.


referință: www.lcdpanel.com